Aktiviteter

Her i Egersund og omegn finnes det en rekke aktiviteter og opplevelser som passer godt enten du er på ferietur eller på gruppetur med jobben eller vennegjengen.

Aktiviteter for grupper og bedrifter

Mange av gruppene som kommer til oss lurer på hva mer de kan finne på. Etter en dag med møter og fag er det ofte greit med en gruppeaktivitet for å bryte opp og løsne litt på stemningen. Som en del av det årlige avdelingsmøtet eller den etterlengtede ledersamlingen kan det være godt å samle gjengen til aktiviteter helt utenom det vanlige. Her på Grand Hotell har vi en egen avdeling som skreddersyr aktiviteter for dere. Vi vet hva som skal til for å gjøre oppholdet i Egersund til en opplevelse dere vil huske lenge.

Severdigheter

Fisk og fayance var viktige næringsveier i Egersund by. Historien fås på Fayancemuseet. Midt i Egersund sentrum ligger Egersund is- og sjokoladefabrikk en smakfull opplevelse for store og små. Besøk Eigerøy fyr, Magma Geopark, eller Dalane Folkemuseum. Like ved det nye vitenmuseet i Jøssingfjord ligger de unike husene under Helleren

Naturoplevelser og turområder

Når du bor hos oss befinner du deg midt i en UNESCO Global Magma Geopark. Området er helt unikt i verdenssammenheng, og byr på en rekke spennende og spektakulære naturopplevelser. Den verdensberømte Trollpikken er Rogalands nye turistmagnet! Trollpikken er både morsom og lett tilgjengelig,. Har du hørt om Ruggesteinen i Sokndal? Nesvåghålo og Smellarglova kan utforskes på samme tur og passer for deg som er som liker en utfordring og som vil utforske spennende og Instagramvennlige naturperler. På samme turen anbefaler vi å gå innom rullesteinstranden Sandviga. Klarer du å finne «hjertejettegryta» på Eigerøy?

Vinsmaking

I vår ”hemmelige kjeller” ligger de gode viner på rekke og rad klar for at du skal smake. Hvorfor ikke ta med ditt firma eller din vennegjeng på vinsmaking hos oss i vår lille hule? Vi legger til rette for en sydlandsk opplevelse mitt i hjertet av Egersund.

Festivaler og kulturopplevelser

Egersund er kjent for sine festivaler som arrangeres gjennom hele året. Folk fra hele landet kommer for å med seg de meste kjente festivalen. Velkommen til Oktoberfest som arrangeres to helger hver høst, Julebyen i Egersund som alltid arrangeres over to langhelger i desember. Om sommeren er det spesielt Bluesfestivalen og Visefestivalen som trekker mange besøkende til byen.

Lei elsykler hos oss

Vi leier ut elsykler slik at du kan kose seg på sykkeltur i den vakre regionen vår. Hva med en sykkeltur ut til den vakre Skadbergsanden eller til majestetiske Eigerøy fyr? Spør oss gjerne om turer og ruter.