Aktiviteter for grupper og bedrifter

Vi hjelper med å legge til rette for det dere trenger for et fullkomment opphold. I samarbeid med lokale aktører kan vi tilby en rekke gruppe-aktiviteter for de fleste interesser.

Lei elsykler hos oss

Mange av gruppene som besøker oss ønsker å være aktive, og drar på sykkeltur i området og langs Jær-strendene. Hva med en sykkeltur ut til vakre sandstranden Skadbergsanden eller til majestetiske Eigerøy fyr? Spør oss gjerne om turer og ruter. 

Ølsmaking

Bryggeriomvisning og ølsmaking på Berentsens Brygghus er en populær aktivitet for de som ønsker aktiviteter som et sosialt avbrekk på ettermiddagen. Berentsen er en familiedrevet bedrift som stadig øker sitt utvalg. I dag kan de skilte med produksjon av brus, eplemost, tonic, brennevin, energidrikk og whisky. En kveld på bryggeriet inneholder ølsmaking, historiefortelling og omvisning. Smaking og omvisning starter i Bryggeriets egen bryggerstue, hvor en gjennomgår litt av historien til Berentsens Brygghus samtidig som det smakes på 5-6 utvalgte sorter øl. Til slutt blir det omvisning i bryggeriet og destilleriet, hvor en får informasjon om hvordan selve bryggingen/destilleringen foregår. I forbindelse med jul er det fokus på juleøl og juleøltradisjoner. Det er også mulig med bespisning.

 Is- og sjokoladesmaking

Visste du at vi har en egen is- og sjokoladefabrikk her i Egersund? De lager ekte gelato. Det vil si is på italiensk vis. På den lokale sjokoladefabrikken briljeres det med et stort utvalg smaker både på gelato, sjokolade og kaker.

«Fabrikken» ligger midt i gågaten, i koselige historiske lokaler hvor man kan se direkte inn i produksjonen. På loftet finnes en stor hemmelighet få vet om – et fantastisk kurslokale i en historisk og sjarmerende ramme. Når Hedda og Geir, som driver sjokoaldefabrikken, ønsker deg velkommen byr de på historiefortelling og søte smaker.

Rekker dere ikke innom? Bestill sjokolade levert på hotellet. Har dere middag her på Grand blir Hedda veldig glad dersom dere bytter ut den tradisjonelle desserten med og historiefortelling og sjokoladesmaking her på Grand. Da pakker Hedda med seg godbitene kjører en enkel sjokoladesmaking mens dere fortsatt sitter tilbord.

Humørfylt byvandring «Gadelangs»

Arnt Olav Klippenberg tar deg med gjennom gatene han kjenner ut og inn. Du vil få høre litt fakta og litt om hva som skjuler seg bak fasadene, men først og fremst er det en byvandring med gode historier, ikke tørr historie, Klippenberg tilbyr. Turen tar rundt en time.

Arnt Olav Klippenberg er også en mye brukt kåsør. Du har sikkert lest hans spalte ”Fra provinsen” i Aftenbladet eller sett ham på revyscenen sammen med gruppa Show Chow. Et kåseri varer etter behov, men mellom 30 og 45 minutter er det vanlige.

Tre aktiviteter i sentrum

Gruppeaktiviteten «Tre aktiviteter i sentrum» er kombinasjon av våre tre mest populære aktiviteter; Sjokoladesmaking, byvandring og ølsmaking. Dere deles i tre eller fire grupper, og rullerer på aktivitetene. Dette passer godt for større grupper. Varighet er cirka 3,5 timer.

Vinsmaking og foredrag

En annen kjekk aktivitet er vinsmaking. Dette arrangerer vi her på Grand Hotell og våre dyktige ansatte planlegger og setter opp en smaking som tilpasses kunnskapsnivå og interesse. Man trenger ikke kunne noe om vin for å delta på en smaking hos oss. Vi har erfaring med vinsmaking for både store og små grupper. Det hender at vi henter inn vinkjennere som tar dere gjennom spennende historiefortelling og smaking. Dere kan selv være med å bestemme tema, kanskje er det et spesielt vinland dere har lyst å utforske? Eller kanskje er det tid for å smake på forskjellige bobler?

MusikkQuiz a la beat for beat

Den erfarne artisten og entertaineren Anne M Vikeså tar med seg gitaren og holder en uformell “live” musikk quiz konkurranse. Med hjelp av kjente gitarriff, stikkord, sang og kunnskapsspørsmål engasjeres alle i konkurransen.  Lagene resonnerer eller gjetter seg frem til låter, artister, årstall, og ender opp i en allsangkonkurranse uten sidestykke. Her er det høyt engasjement og til tider mye adrenalin. Hvert lag får en bryter som fører til en lampe montert på scenen. Når laget har et svar rede, trykker de på knappen og lampen på scenen viser hvilket lag som står for tur. Dette gjør at alle inkluderes, har det gøy og våger å delta. Passer for grupper fra 10 – 80 deltakere, og passer veldig godt som aktivitetet etter middagen.

Kjør på bilbane
Motorcenter Norway

Norges nyeste motorsportanlegg, Motorcenter Norway, ligger kun 3,5 mil fra Egersund sentrum. Grand Hotell Egersund er et naturlig valg av hotell når du skal besøke dette spektakulære anlegget som ligger godt plassert mellom mektige fjell i Sokndal helt sør i Rogaland. Ikke bare er det splitter nytt, det er også Norges mest komplette motorsportanlegg. Her finner du Norges eneste motorcrosshall og et stort område for offroadkjøring. Har du en gjeng som er klar for å kjenne på motorkrefter? Kontakt oss i dag for info. om spennende gruppe- og pakkeløsninger.

«Egersund Challenge»

«Egersund Challenge er et iPad-race som kjøres i samarbeid med aktivitetsleverandøren Frisk Luft. Dette er en er et lagbyggingsspill på nettbrett/smarttelefoner som krever strategisk tenkning, kjapp reaksjonsevne og
godt kreativt samspill. Dere deles i flere lag som skal konkurrere mot hverandre. Oppgavene er alt fra faktaspørsmål, gåter, og fotooppdrag til stuntoppdrag. Det kreves ingen spesifikke ferdigheter eller spesielt god fysikk, og de lagene som gjør det best, er de som jobber godt sammen, er kreative og løsningsorienterte og ikke minst har det gøy sammen. Dere får gode instruksjoner før oppstart, og spillet styres hele tiden av en spillmester fra Frisk Luft. Mange velger å kjøre oppsummering og kåre vinnere under middagen senere på kvelden. Bildene som tas gjennom spillet kan vises på storskjerm. Spillet kan skreddersys til den enkelte bedrift, og dere kan være med å påvirke innholdet, f.eks. ved å bruke spørsmål fra egen bedrift ol. Spillet foregår utendørs og gir en god mulighet til å oppdage Egersund sentrum mens dere spiller. Husk klær etter vær!

Historisk byvandring

Johan Aakre, en ekspert på området, har tilgang til en rekke fascinerende steder i byen og kan fortelle historiene på en måte som garantert vil bli husket. Med sin bakgrunn innen næringsliv, reklame og avis, har Johan inngående kunnskap om sammenhengene mellom nåtid og fortid. Hans unike tilnærming til historiefortelling gjennom stand-up har trukket fulle hus flere ganger. Johan er ekspert på kystkultur og krigshistorie, og tar deg med på en uforglemmelig reise gjennom byen.