Losen

Losen ligger i underetasjen til Seglem-huset, et av de tre husene som ble integrert i Grand hotell i 2013. Det er en rolig del av hotellet med kort avstand fra resepsjonen, og lokalet har AV-utstyr og plass til 14 personer rundt møtebordet.

Om lokalet

Losen gjenspeiler virkelig hotellets bruk av gjenbruk og redesign, og er fullt av spennende antikviteter fra byens og byggets rike historie. De opprinnelige lukene, som ble brukt til å slippe ned varer da stedet ble brukt som butikk, er bevart med glassfiber som slipper dagslys ned og skinner på skutene som står utstilt her.

Lokalet har maritimt tema og interiøret består av et gammelt natthus, et ror, flytekuler for garn brukt som lamper, et stort møtebord og salongbord som Frode Kommode Tingbø har laget av laftet tømmer fra det gamle bakeriet, en gammel kontorpult som ble funnet på loftet og persiske tepper på gulvet. Den lune og koselige stemningen er ypperlig til lukkede selskaper, styremøter eller kurs. På veggene henger kunst fra lokale Jærmalere som Per Gimre og Johan Wittrup og et par koselige salonger innbyr til kos og hygge. Det er mulig å få servert apertiffen i Losen før middag eller avec etter en deilig middag på Eigra kjøkken & bar. 

Jærmalarane

Fra slutten av 1800-tallet oppdaget kunstnere Jæren. De kom for landskapet, naturen og det spesielle lyset. Lyset, naturen og landskapet er der fortsatt, i tillegg har vi nå kunsten og historiene Jærmalarane etterlot seg. Prosjektet Jærmalarane skal løfte fram kunstnerne som kom til Jæren og maleriene og de gode historiene de etterlot seg. I tillegg skal Jærmalarane være et kvalitetsstempel for reiselivet i regionen og bidra til å gjøre Jæren kjent som et sted med et annerledes og vakkert landskap, og med et lys som ikke finnes andre steder i Norge.

Styrebord og loungeområde

I Losen er oppsettet fast med eget styrebord samt et romslig lounge- og mingleområde. Lokalet egner seg til dagmøter, aperitiff og til middag i eget lokale for mindre grupper som ønsker et eget område for seg selv.