Opplev Jærruta fra sykkelsetet

På Jærruta sykler du langs de vakre Jærstrendene, gjennom deler av Nasjonal Turistveg og inn i UNESCO-månelandskapet i Dalane, mens du følger den historiske Gamle Jærbanen. En uforglemmelig reise gjennom variert og spektakulær natur.

Sykkelferie

Kjenn vinden i håret når du flyr over Jæren eller på koselige sykkelturer i Egersundsregionen. El-syklene tar deg langt på kort tid. For deg som vil være aktiv samtidig som du opplever og ser så mye som mulig. Langs Jæren finner du noen av Norges vakreste sandstrender.

Velg mellom flere sykkelpakker og sykkelløyper. Sov hos oss på Grand Hotell i Egersund og sykle til Bryne for overnatting på Bryne Kro og Hotell. Eller ta en dagstur på sykkelsetet og avslutt med en nydelig 3-rettes middag på hotellets restaurant, Eigra kjøkken og bar. Vi anbefaler at du tar med egen hjelm, men vi har noen til utleie ved behov.

Sjekk ut de fantastiske sykkelløypene vi anbefaler langs hele Jæren, på Jærruta.no.

Hotellrom

101 unike hotellrom

10 ulike bygg danner ett hotell med 101 unike hotellrom.

Les mer om hotellrommene

Eigra kjøkken & bar

Eigra kjøkken & bar

 Her får du mat laget på lokale ingredienser av utmerket kvalitet. 

Utforsk Eigra kjøkken & bar

Eigra vin & cocktailbar

Eigra vin & cocktailbar

Her møter du en uformell og avslappet atmosfære hvor god service, god drikke og gode samtaler står i fokus.

Les mer

Gamle Jærbanen

Turen langs den gamle Jærbanen er en flott anlagt grussti på 8,5km som strekker seg fra Egersund til Hellvik i flott naturlandskap. Langs stien er det lagt til flere gode rasteplasser for en pust i bakken, hvor man og kan nyte utsikten over Norda-sundet.

Turen er svært godt egnet både til fots og på sykkel, og er også første-etappe i Nordsjørittet.

Unesco månelandskap

Geologien i Egersund er i verdensmålestokk unik. Anortositt – bergarten vi har mest av – må du faktisk til månen for å se mer av på et sted! Egersund ligger i en Magma Geopark som er anerkjent av UNESCO. Det finnes bare 140 slike geoparker i verden. Sjekk ut Magma Georpark, et eventyr av naturopplevelser for både store og små. Du har kanskje allerede hørt om Trollpikken – den aller mest kjente steinformasjonen her i Magma Geopark? Les mer om Trollpikken her.

Jærstrendene

Jærstrendene er Norges lengste sandstrender og strekker seg fra Tungenes i nord til Sirevåg i sør, en lengde på hele 70 kilometer. Jærkysten er unik, da det ikke finnes noe skjærgård langs denne strekningen, så her får du en opplevelse uansett vær.

Sjekk ut de fantastiske sykkelløypene vi anbefaler langs hele Jæren, på Jærruta.no.

Nasjonal Turistveg

Nasjonale Turistveger består av 18 utvalgte veistrekninger som går gjennom landskap med unike naturkvaliteter, langs kyst og fjorder, fjell og fosser.

Kystveien langs Jæren og Dalane er en av dem. Her får du en reise gjennom unikt kulturlandskap og idylliske kystbyer langs Nordsjøen.

Nasjonal Turistveg Jæren strekker seg fra Borestranda i nord til Flekkefjord i sør, og går gjennom Egersund by.

Les mer om Nasjonale Turistveger Jæren her