Velkommen til Egersund og omegn – Opplev Magien!

Utforsk Egersund og omegn, et reisemål som vil overraske og begeistre deg med en rekke unike opplevelser og attraksjoner. Enten du er ute etter naturlige underverker, spennende aktiviteter eller kulturelle opplevelser, vil Egersund og omegn tilfredsstille dine ønsker.

Opplev spektakulær natur

Bli forbløffet av naturens mesterverk. Besøk Trollpikken, en verdensberømt fjellformasjon. Langs stien, på vei til Trollpikken vil du finne idylliske jettegryter hvor du kan ta en forfriskende dukkert.

 

Ta turen til Trollpikken! Foto: Arne Ove Østrebrøt

Et av de mest fascinerende attraksjonene i Egersund-området er Brufjellhålene. Dette naturlige underverket består av smale kløfter og unike huler som er skapt gjennom tusenvis av år med erosjon. Hulene gir besøkende en opplevelse av å være i en annen verden.

 

Ta årets sommerbilde i Brufjellhålene! Foto: Christina Kittelsen Bakke

Sandviga er en idyllisk strand som ligger i nærheten av Brufjellhålene. Her kan du slappe av, sole deg og nyte den vakre kystatmosfæren. Den gyldne sanden og det klare vannet inviterer til avslappende stunder ved sjøen.  En perfekt avslutning på turen innom Brufjellhålene er en tur ned i Smellarglova, et naturfenomen med lydeffekter.

 

Steinen som i årtusener har gravd ut Nesvåghålo ligger der fortsatt. Foto: Nils Jacobsen

Nesvåghålo vil også imponere deg med sine klippeformasjoner. Naturen her vil ta pusten fra deg. Nesvåghålo er en jettegryte hele ut ved havet.

Vi anbefaler også en svipptur innom Helleren i Jøssingfjord.

 

Husene i Helleren er fra 1800-tallet, og ligger godt beskyttet inn under fjellet. Foto: Olivia Vestbøstad Støle

Skadbergsanden er en vakker sandstrand på Eigerøya i Egersund. Med sin gylne sand og det krystallklare vannet, er det et ideelt sted for avslapning og rekreasjon. Strandens naturlige skjønnhet og rolige atmosfære gjør den perfekt for soling, svømming og vannaktiviteter som kajakkpadling og sup. Skadbergsanden inviterer deg til å nyte pikniker, ta flotte bilder eller bare ta en avslappende spasertur langs kysten. Stranden et populært reisemål for både lokalbefolkningen og besøkende som ønsker å oppleve Egersund-områdets naturlige skjønnhet og strandliv.

Skadbergsanden. Foto: Arne Ove Østebrøt

Litt lengre ut på øya kan du utforske majestetiske Eigerøy fyr, et ikonisk landemerke som står på spissen av Eigerøya, en storslått beliggenhet ved kysten. Dette historiske fyrtårnet, bygget i 1854, byr på en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Ta en reise tilbake i tid mens du utforsker fyrets fascinerende historie og arkitektur. Nyt den utrolige utsikten over havet og det omkringliggende kystlandskapet. Eigerøy fyr er også et flott sted for opplevelser, og tilbyr en unik kombinasjonen av historie, kultur og natur.

Eigerøy fyr har en mektig natur og fantastisk utsikt. Foto: Arne Ove Østebrøt

Walk on the moon

Naturen og området i og rundt Egersund har verdensarvstatus, og er en UNSECO Global Magma Geopark. Området er full av bergarten anortositt, en bergart som også finnes på månen. Lyst på en «walk on the moon?». Klikk her for mer informasjon, og se samtidig den fantastiske filmen av astronauten i vårt månelandskap.

Aktiviteter for Eventyrlystne

For de som liker sykling, anbefaler vi en tur til Kjervall. Her kan du nyte vakre naturstier og badeplasser mens du får en fantastisk sykkelopplevelse. Utforsk området på en miljøvennlig måte ved å leie en el-sykkel her på Grand. Dette gir deg friheten til å oppdage Egersund og omegn på en bærekraftig måte.

 

Lei elsykkel på Grand Hotell Egersund. Sykle langs Jæren, til Eigerøy eller opp i heia til Kjervall.

Kultur og Musikk

For kulturinteresserte er det kirkekonsertarrangementer hver mandag, onsdag og fredag i sommer. Her kan du oppleve musikalske fremføringer Egersund kirke som i 2023 fyller hele 400 år! Bluesfestivalen arrangeres i juni, og i overgangen fra juni til juli kan du får med deg den populære festivalen, Egersund Visefestival.

Konsert i parken i Egersund

 

Den fargerike trehusbyen

Egersund er også kjent for sin sjarmerende og fargerike trehusbebyggelse. Ta en spasertur gjennom de pittoreske gatene og beundre de vakre trehusene som har en unik historie å fortelle. Ta en avslappende spasertur gjennom Egersunds sjarmerende trehusbebyggelse og bli kjent med områdets unike historie og arkitektur.

 

Egersund skiller fra den typiske sørlandsbyen. Her er de gamle trehusene i sentrum fargerike.

Dagsturhytter i naturen

Tilbring en dag i naturen ved å besøke Rosshagen dagsturhytte i Egersund eller Kaurebu dagsturhytte i Bjerkreim eller Gauksomhytta i Lund. Disse hyttene er ideelle steder å nyte vakre landskap, ta med en piknik og slappe av mens du beundrer den fantastiske naturen rundt deg. Nyt roen og stillheten i disse naturskjønne områdene og skap minner for livet. Ta med deg mat og drikke og nyt en avslappende stund i denne vakre omgivelser. Smør med deg matpakke fra Grand Hotell, eller bestill lunsjpakke med ferdigsmurt mat, frukt, snacks og drikke.

 

Dagsturhytta i Kaurebu. Foto: Line Pettersen.

Kjøreopplevelser

For deg som elsker kjøreopplevelser, kan du sjekke ut våre ruteforslag på Hubriding.no. Her forteller vi mer om hvor du kan få spennende kjøreopplevelser i området. Nyhet i 2023! Nå kan du bestille vår nye hotellpakke som inkluderer leie Porsche under hele oppholdet, slik at du kan utforske veiene i Egersund og omegn med stil. Porschen henter og leverer du i Stavanger. Vi anbefaler å kjøre kystruten langs Jæren enten på veien hit, eller på retur til Stavanger.

 

Kjør gjennom Jøssingfjord og opplev fantastiske, snirklete kjøreruter langs havet og over fjellet.