Sommer i Egersund

Egersund er en deilig sommerby på kysten av sørvestlandet. Den verneverdige trehusbebyggelsen fra 1850 tallet har skapt et koselig sentrum for butikker, spisesteder, turområder og badeplasser. Naturopplevelser som Trollpikken og Skadbergsanden ligger i kort avstand fra Grand Hotell, og vi kan tilby spennende aktivitetspakker, utleie av elsykler og frisbeegolf.

Her er noen av våre forslag til sommeraktiviteter:

Kortferier og aktivitetspakker

Sammen med flere ulike aktører har vi satt opp mange nye kjekke aktivitetspakker. Enten du kommer med familien, vennegjengen, alene eller med kjæresten har vi pakker som passer for deg.

Lei deg sykkel

Hos oss kan du kjøpe reisepakker som inkluderer overnatting og lån av elsykler. Les mer om sykkelpakkene våre her. Vi har både elsykler og vanlige sykler til utleie. Ta kontakt med resepsjonen om du ønsker å leie sykkel. 

Magma Geopark

Geologien i Egersund er i verdensmålestokk unik. Anortositt – bergarten vi har mest av – må du faktisk til månen for å se mer av på et sted! Egersund ligger i en Magma Geopark som er anerkjent av UNESCO. Det finnes bare 140 slike geoparker i verden. Sjekk ut Magma Georpark, et eventyr av naturopplevelser for både store og små. Du har kanskje allerede hørt om Trollpikken – den aller mest kjente steinformasjonen her i Magma Geopark? Les mer om Trollpikken her.

Bytur og shopping i trehusbyen

Egersund sies å være en av Norges aller best bevarte trehusbyer. Her kan du tusle rundt i små koselige gater blant verneverdige trehus som i dag huser butikker, restauranter, kafeer og små boliger. En trivelig gå- og shoppinggate strekker seg fra hotellet gjennom hele sentrum. Kulturstien i sentrum har blitt en populær aktivitet for turister, og andre som ønsker å bli bedre kjent med byen og dens historie 

Flere sommeraktiviteter

Vi elsker disse aktivitene, og tror du også vil like dem: 

  • Tur til Trollpikken – turen er lett å gå, og byr på spektakulære naturopplevelser.
  • Gågaten og trehusbyen – kjekk opplevelse enten du vil på sightseeing eller shopping
  • Eigerøy fyr – en vakker og familievennlig tur. Lekent naturlandskap, med nydelige utsikter.
  • Egersund is & sjokoladefabrikk  – besøk en ekte is- og sjokoladefabrikk. Klikk for en sniktitt på Instagram.
  • Sykling – du kan leie elsykler og vanlige sykler hos oss. Spør oss om du vil ha tips til ruter som passer for deg.
  • Skadbergsanden er en nydelig sandstrand på Eigerøy. Populær badestrand, og yndet turmål hele året.
  • Frisbeegolf på Skadbergsanden (du får låne utstyr hos oss). Det er også en flott frisbeegolfbane i Vannbassengan, like ved sentrum. 
  • Yoga og kajakktur, med #yogasøstrene. Les mer og bestill her!
  • En tur innom «Hot Mama», en splitter ny flytende sauna 50 meter fra hotellet. Les mer og bestill her
  • Kjøreopplevelser, se forslag til spektakulære kjøreruter i nærområdet.

Kjøreopplevelser

Det finnes en rekke storslagne kjøreruter og naturopplevlser som du kan nå med bil med utgangspunkt fra Egersund. Med konseptet «hub riding» kan du bo hos oss flere netter, og oppleve spennende kjøreruter på dagtid. Vi har planlagt kjekke dagsturer og kjøreruter for deg. Du kan velge mellom flere fastsatte ruter og opplevelser alt etter din interesse, enten du ønsker historiske- eller naturopplevelser.
Rutene er tilpasset både for bil, sykkel og motorsykkel.