Opplev sommeren i Egersund

Egersund er en deilig sommerby på kysten av sørvestlandet. Den verneverdige trehusbebyggelsen fra 1850 tallet har skapt et koselig sentrum for butikker, spisesteder, turområder og badeplasser. Naturopplevelser som Trollpikken og Skadbergsanden ligger i kort avstand fra Grand Hotell, og vi kan tilby spennende aktivitetspakker, utleie av elsykler og frisbeegolf.

Mye å oppleve, mye å glede seg til.
Bo, spis og sov godt på Grand Hotell Egersund

101 unike rom

Grand Hotell er Rogalands eldste hotell med drift tilbake til 1878. Historien sitter i veggene, og hotellet har i sine ti bygg klart å gjenskape den gamle nostalgien ved å ta vare på elementer som gamle kart, farger og interiør i skjønn forening med moderne komfort. De ulike rommene er unike ut fra sitt byggs tidsepoke, og faste gjester har gjerne sitt favorittrom de ber om.

Opplev magien – velkommen til Egersund og omegn

Utforsk Egersund og omegn, et reisemål som vil overraske og begeistre deg med en rekke unike opplevelser og attraksjoner. Enten du er ute etter naturlige underverker, spennende aktiviteter eller kulturelle opplevelser, vil Egersund og omegn ha mye å by på.

Lei deg en sykkel

Hos oss kan du kjøpe reisepakker som inkluderer overnatting og lån av elsykler. Les mer om sykkelpakkene våre her. Vi har både elsykler og vanlige sykler til utleie. Ta kontakt med resepsjonen om du ønsker å leie sykkel. 

Magma Geopark

Geologien i Egersund er i verdensmålestokk unik. Anortositt – bergarten vi har mest av – må du faktisk til månen for å se mer av på et sted! Egersund ligger i en Magma Geopark som er anerkjent av UNESCO. Det finnes bare 140 slike geoparker i verden. Sjekk ut Magma Georpark, et eventyr av naturopplevelser for både store og små. Du har kanskje allerede hørt om Trollpikken – den aller mest kjente steinformasjonen her i Magma Geopark? Les mer om Trollpikken her.

Bytur og shopping i trehusbyen

Egersund sies å være en av Norges aller best bevarte trehusbyer. Her kan du tusle rundt i små koselige gater blant verneverdige trehus som i dag huser butikker, restauranter, kafeer og små boliger. En trivelig gå- og shoppinggate strekker seg fra hotellet gjennom hele sentrum. Kulturstien i sentrum har blitt en populær aktivitet for turister, og andre som ønsker å bli bedre kjent med byen og dens historie 

Kjøreopplevelser

Det finnes en rekke storslagne kjøreruter og naturopplevlser som du kan nå med bil med utgangspunkt fra Egersund. Med konseptet «hub riding» kan du bo hos oss flere netter, og oppleve spennende kjøreruter på dagtid. Vi har planlagt kjekke dagsturer og kjøreruter for deg. Du kan velge mellom flere fastsatte ruter og opplevelser alt etter din interesse, enten du ønsker historiske- eller naturopplevelser.
Rutene er tilpasset både for bil, sykkel og motorsykkel.

Sjekk tilgjengelighet og book rom

Opplev sommeren i Egersund!
Mye å oppleve, mye å glede seg til.
Bo, spis og sov godt på Grand Hotell Egersund