Fottur til Preikestolen

En bilferie som tar pusten fra deg kombinert med fottur til Preikestolen – inkludert overnatting og middag på Grand Hotell Egersund

Preikestolen er en av Rogalands best besøkte attraksjoner og et av landets flotteste fotomotiver. Denne kortferien er skreddersydd med 2 overnattinger, middager, lunsjpakke og kart. Dere kjører med egen bil eller motorsykkel. Turen er uten guide.

  • Gjelder: Hele året
  • Starter/slutter: Egersund
  • Varighet: 2 netter/3 dager
  • Inkluderer: 2 overnattinger, middag, nistepakke og kart
  • Høydepunkt: Fottur til Preikestolen
  • Anbefalt transport: Egen bil eller MC

Dag 1

Innsjekk på Grand Hotell Egersund

Du starter kortferien med å sjekke inn her på Grand Hotell, et hyggelig ærverdig hotell med beliggenhet midt i hjertet av Egersund by like ved havnen og den flotte korskirken. Om kvelden serveres en 3-retters middag fra hotellets kjøkken som legger sin ære i lokale råvarer fra lokale produsenter.

Dag 2

Fottur til Preikestolen

Etter en god natts søvn og en historisk frokost på hotellet kjører dere fra Egersund til Lauvvik, hvor dere tar Preikestolfergen over til Oanes. Estimert kjøretid fra Egersund til Lauvvik er 1 time og 55 minutter. Les mer om ruten og kjøreturen herFerjeturen tar 8 minutter, og etterpå kjører dere videre opp til Preikestolhytta hvor fotturen starter. Etter denne vakre naturopplevelsen kjører dere samme vei tilbake til Egersund hvor dere nyter nok en god middag før hodet treffer puten.

Dag 3

Utsjekk og nye eventyr? 

Du har sovet godt i gode senger – og nyter en deilig frokost før turen går videre for nye eventyr. Vi anbefaler å forlenge oppholdet i Rogaland og fylle minneboken med flere flotte opplevelser. Besøk de idylliske sandstrendene på Jæren, dra på fotturer til andre flotte turområder, opplev Flørli – verdens lengste tretrapp med 4444 trinn eller bare nyt kultur- og matbyen Stavanger. Her i Egersund er Eigerøy Fyr og Trollpikken to turmål som mange vil ha med seg når de først er i Egersund.

Hva får du se?

Preikestolen er verdenskjent for sin fantastiske panoramautsikt – og et av landets mest spektakulære fotomotiver. Hele 604 meter høy ligger den som en trone over den majestestiske Lysefjorden. Den ble trolig dannet ved frostsprenging i den tid isbreen lå ved og like over selve stolen – for rundt 10 000 år siden. Vann som frøs i fjellsprekkene sprengte løs store kantete blokker som breen fraktet med seg. Preikestolen som turistmål ble oppdaget rundt 1900, og har i dag blitt Norges fremste naturattraksjon.