Velkommen til Egersund Sjømatfestival,
6. – 8. februar 2025.
Festivalen ble arrangert for første gang i februar 2024, og er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Egersund er en av Norges største fiskerihavner, og festivalen avholdes om vinteren når sjømaten er på sitt beste. Vi lover unike smaksopplevelser med det beste havet har å by på og mye mere.
Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi presentere et rikholdig program med blant annet mat- og drikkemesse, lunsj med havets delikatesser og Cidermakers dinner. Det blir foredrag med smaking av nydelig sjømat og god drikke i form av vin, øl og sider.
Smakstog med sjømat og drikke
Torsdag 6. februar 2025
Vi inviterer til et smakstog med spennende smaker av sjømat og med god drikke til. Deltakerne deles inn i grupper og går fra sted til sted hvor de får servert en sjømatrett, samt en enhet drikke.
Mer informasjon og billetter finner du her
Takeover event med kjøkkensjef Chef Mathew Leong fra Re-Naa
Lørdag 8. februar 2025
Chef Mathew Leong, kjent fra trestjerners Michelin-restauranten Re-Naa overtar kjøkkenet på Eigra, lørdag 8. februar. Chef Mathew er også Singapore sin deltaker i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon 26.- og 27. januar 2025.
Med seg på teamet til Bocuse d’Or 2025, har han vår egen kjøkkensjef, Sindre Hetland fra Eigra. Denne kvelden vil Chef Matthew Leong og kokkene på Eigra servere en eksklusiv 8-retters sjømatmeny inklusive vinpakke. Vi garanterer en minnerik helaften.
Mer informasjon og billetter finner du her
Mat- og drikkemesse
Lørdag 8. februar 2025
Velkommen til Egersund Sjømatfestival sin mat- og drikkemesse 2025! Messeområdet utvides og vil strekke seg over to etasjer. Messen er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Ved kjøp av billett kan du vandre fra stand til stand og smake på delikatesser, vin, øl og sider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere. Pris kr. 495 pr.stk som inkluderer smaksprøver på delikatesser, vin, øl og sider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere.
Noen få ledige billetter ved kjøp av hotellpakken, kjøp her.
Vinsmaking med Weingut Tesch
Fredag 7. februar 2025
Dr. Martin Tesch er blant de mest profilerte og best anmeldte tyske vinprodusentene. Hos den over 300 år gamle familieprodusenten i Langenlonsheim ved Nahe-elva lages det fremragende Riesling.
Enkeltvinmarken Karthäuser, årgang 2023, oppnådde bl.a. 95 poeng hos Robert Parker.
Bli med å smak Tesch sine topp kvalitets hvitviner sammen med norsk sjømat. Dr. Martin Tesch vil stå for smakingen fredag 7. februar.
Cidermakers dinner
Fredag 7. februar 2025
Opplev en helaften der lokal sider møter norsk sjømat. Vi får besøk av Elodie og Jon fra Eiane Gard i Ryfylke. Gården er kjent for sine prisbelønte håndverkssidere, laget av epler fra egne frukthager. Eiane Gard kombinerer tradisjonelle teknikker med moderne innovasjon for å foredle eplene til karakteristisk og smakfull sidere. Kvelden byr på en 6-retters sjømatmiddag i Eigra kjøkken & bar, der hver rett er nøye tilpasset utvalgte sidere fra Eiane Gard.
Sjømatlunsj
Lørdag 8. februar 2025
Kjøkkenet på Eigra serverer deilig sjømatlunsj.
Fra kl. 12:00
Overnatting
Har du behov overnatting i forbindelse med Egersund Sjømatfestival?
Ta kontakt med Grand Hotell:
Telefon: +47 51 49 60 60
E-post: booking@grand-egersund.no