Egersunds sjømatfestival
6. – 8. februar 2025

Velkommen til Egersund Sjømatfestival

6.- 8. februar 2025

Festivalen ble arrangert for første gang i februar 2024, og er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Egersund er en av Norges største fiskerihavner, og festivalen avholdes om vinteren når sjømaten er på sitt beste. Vi lover unike smaksopplevelser med det beste havet har å by på og mye mer.

Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi presentere et rikholdig program med blant annet mat- og drikkemesse, lunsj med havets delikatesser og Cidermakers dinner. Det blir foredrag med smaking av nydelig sjømat og god drikke i form av vin, øl og sider.

Program legges ut etterhvert som det blir klart.

Smakstog
Smakstog

Torsdag 6. februar 2025

Smakstog med
sjømat og drikke

Vi inviterer til et smakstog med spennende smaker av sjømat og med god drikke til. Deltakerne deles inn i grupper og går fra sted til sted hvor de får servert en sjømatrett, samt en enhet drikke.

Det vil bli en liten quiz på hvert sted som gruppen løser i fellesskap, med premie til vinnergruppen. Hver gruppe stopper på 7 steder. Hvis en ønsker å gå sammen en gjeng, så må billetter kjøpes under et navn. Ellers mikses gruppene av arrangør.

Steder/Aktører som besøkes er Grand Hotell, Eigra, De Historiske Hotell og Spisesteder, Biblioteket, Fonn Brygge, Mocca, Sabi Sushi og Berentsens Brygghus.

Tid og sted:
Torsdag 6. februar kl. 18.00 til ca. 22:00
Oppmøte: Grand Hotell Egersund

Billetter:
Pris pr. pers 1295,-
Inkl. 7 enheter drikke og småretter.
Aldergrense: 18 år
Antall plasser: 200 stk

Egersund sjømatfestival

Lørdag 8. februar 2025

Takeover event med kjøkkensjef Chef Mathew Leong fra Re-Naa

Chef Mathew Leong, kjent fra trestjerners Michelin-restauranten Re-Naa overtar kjøkkenet på Eigra, lørdag 8. februar. Chef Mathew er også Singapore sin deltaker i verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon 26.- og 27. januar 2025.

Med seg på teamet til Bocuse d’Or 2025, har han vår egen kjøkkensjef, Sindre Hetland fra Eigra. Denne kvelden vil Chef Matthew Leong og kokkene på Eigra servere en eksklusiv 8-retters sjømatmeny inklusive vinpakke. Vi garanterer en minnerik helaften.

Tid og sted:
Lørdag 8. februar kl. 18.30
Sted: Eigra kjøkken & Bar, Grand Hotell Egersund

Billetter:
Pris: kr 3995,- per person
Inkludert 8-retters meny med vinpakke
Kun 50 plasser

Egersund sjømatfestival

Lørdag 8. februar 2025

Mat- og drikkemesse

Velkommen til Egersund Sjømatfestival sin mat- og drikkemesse 2025! Messeområdet utvides og vil strekke seg over to etasjer. Messen er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Ved kjøp av billett kan du vandre fra stand til stand og smake på delikatesser, vin, øl og sider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere. Pris kr. 495 pr.stk som inkluderer smaksprøver på delikatesser, vin, øl og sider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere.

Kun 150 billetter.
Aldersgrense 20 år
Pris kr 495 + billettavgift til Ticketmaster
Messen holdes på Grand Hotell Egersund fra kl. 12–14.

UTSOLGT!

Noen få ledige billetter ved kjøp av pakken: https://www.dehistoriske.no/pakker/egersund-sjomatfestival-pa-grand/

Dr. Martin Tesch

Fredag 7. februar 2025

Vinsmaking med
Weingut Tesch

Dr. Martin Tesch er blant de mest profilerte og best anmeldte tyske
vinprodusentene. Hos den over 300 år gamle familieprodusenten i
Langenlonsheim ved Nahe-elva lages det fremragende Riesling.
Enkeltvinmarken Karthäuser, årgang 2023, oppnådde bl.a. 95 poeng hos
Robert Parker.

Bli med å smak Tesch sine topp kvalitets hvitviner sammen med norsk
sjømat. Dr. Martin Tesch vil stå for smakingen fredag 7. februar.

Se mer informasjon om Tesch her.

Tid og sted:
Fredag 7. februar, kl. 17.00 til 18.30
Eigra vin & cocktail bar, Grand Hotell Egersund

Billetter:
Pris kr 695,- + billettavgift til Ticketmaster
Inkludert smaking av 4 viner og sjømatrett
Kun 30 plasser

FÅ BILLETTER IGJEN

Eiane gard

Fredag 7. februar 2025

Cidermakers dinner

Opplev en helaften der lokal sider møter norsk sjømat. Vi får besøk av Elodie og Jon fra Eiane Gard i Ryfylke. Gården er kjent for sine prisbelønte håndverkssidere, laget av epler fra egne frukthager. Eiane Gard kombinerer tradisjonelle teknikker med moderne innovasjon for å foredle eplene til karakteristisk og smakfull sidere. Kvelden byr på en 6-retters sjømatmiddag i Eigra kjøkken & bar, der hver rett er nøye tilpasset utvalgte sidere fra Eiane Gard.

Pris kr 1895,-
Sted: Eigra kjøkken & bar

FÅ BILLETTER IGJEN!

Lørdag 8. februar 2025

Sjømatlunsj

Kjøkkenet på Eigra serverer deilig sjømatlunsj.

Mer informasjon kommer.

Fra kl. 12:00

Overnatting

Har du behov overnatting i forbindelse med Egersund Sjømatfestival?

Ta kontakt med Grand Hotell:
Telefon: +47 51 49 60 60
E-post: booking@grand-egersund.no

Velkommen til Egersund
fredag og lørdag 6. – 8. februar 2025