Egersunds sjømatfestival
5. – 7. februar 2026
Velkommen til Egersund Sjømatfestival
5.- 7. februar 2026
Festivalen ble arrangert for første gang i februar 2024, og er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Egersund er en av Norges største fiskerihavner, og festivalen avholdes om vinteren når sjømaten er på sitt beste. Vi lover unike smaksopplevelser med det beste havet har å by på og mye mer.
Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi presentere et rikholdig program med blant annet mat- og drikkemesse, lunsj med havets delikatesser og Winemakers dinner. Det blir foredrag med smaking av nydelig sjømat og god drikke i form av vin, øl og sider.
Torsdag 5. februar 2026
Smakstog med
sjømat og drikke
Vi inviterer til et smakstog med spennende smaker av sjømat og med god drikke til. Deltakerne deles inn i grupper og går fra sted til sted hvor de får servert en sjømatrett, samt en enhet drikke. Ta med dine kolleger eller vennegjengen på en helaften!
Tid og sted:
Torsdag 5. februar kl. 18.00 til ca. 22:00
Pris: 1440,- + billettavgift
Oppmøte: Grand Hotell Egersund
90 billetter solgt allerede!
Mer informasjon om programmet
Det vil bli en liten quiz på hvert sted som gruppen løser i fellesskap, med premie til vinnergruppen. Hver gruppe stopper på 7 steder. Hvis en ønsker å gå sammen en gjeng, så må billetter kjøpes under et navn. Ellers mikses gruppene av arrangør.
Stasjoner: Hauen Kro, Berentsens Brygghus, Sabi sushi, Fonn Brygge, Kings & Queens, Grand Hotell Egersund, Eigra Kjøkken & Bar, Eigra Vinkjeller
Samarbeidspartnere: Norsk Fjellfisk med Sirdalsørret og Telemarksrøye, Nordic Halibut, Fondberg Beverage Group og Straen Vin.
Fredag 6. februar 2026
Eksklusiv vinsmaking med Xavier Vignon
Møt stjernevinmaker Xavier Vignon fra Rhône som får toppanmeldelser fra anerkjente vinanmeldelser som Robert Parker og James Suckling. Denne kvelden får du anledning til å smake 7 av hans viner, bl.a hvite Châteauneuf-du-Pape og røde Châteauneuf-du-Pape fra årgang 1972, 1998 0g 2012. Inkludert enkel sjømat servering.
Tid/sted:
Fredag 6. februar kl.19.00
Sted: Eigra/Grand Hotell
Mer informasjon om programmet
Xavier Châteauneuf-du-Pape Blanc de Noirs Almutia
Røde viner
Xavier Châteauneuf du Pape 1972
Xavier Châteauneuf-du-Pape 1998
Xavier Chateauneuf du Pape Rouge Cuvée Anonyme 2012
Xavier Chateauneuf du Pape La Reserve XV XVI XVII
Xavier Cornas 1994
Fredag 6. februar 2026
UTSOLGT – Winemakers dinner med La Chablisienne, Burgund
Opplev en helaften med det beste fra norsk sjømat paret med nydelig vin fra det kjente vinhuset La Chablisienne i Burgund.
Tid og sted:
Fredag 6. februar kl. 19.00
Pris kr 2195,- inklusiv vinpakke
Sted: Eigra kjøkken & bar
Inkludert: 6-retters sjømatmeny og vinpakke
Kun 50 plasser (UTSOLGT)
Mer informasjon om programmet
Opplev essensen av Chablis med dette ledende vinkooperativet fra denne fantastiske vinregionen. Med over 100 års erfaring leverer La Chablisienne enestående kvalitet gjennom nøye utvalgte druer og en dedikasjon til tradisjon og innovasjon.
Kvelden består av 6-retters sjømatmeny satt sammen av vår egen dyktige kjøkkensjef Sindre Hetland. I tett dialog med vinprodusenten La Chablisienne parer de mat og vin og skaper en uforglemmelig aften.
Påmelding : arrangement@grand-egersund.no
Trenger du overnatting? Inkluder dette i e-posten
Lørdag 7. februar 2026
Mat- og drikkemesse
Velkommen til Egersund Sjømatfestival sin mat- og drikkemesse 2026! Messeområdet utvides og vil strekke seg over to etasjer. Messen er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Ved kjøp av billett kan du vandre fra stand til stand og smake på delikatesser, vin, øl og sider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere.
Tid og sted:
Lørdag 7. februar kl. 12-14
Grand Hotell Egersund
Kun 200 billetter (få billetter igjen)
Aldersgrense 18 år
Pris kr 645 + billettavgift til Ticketmaster
Lørdag 7. februar 2026
Eksklusiv vinsmaking med La Chablisienne
Opplev essensen av Chablis med det sammen med det ledende vinkooperativet La Chablisienne. Du får anledning til å smake 8 viner fra ulike årganger og vinmarker bl.a 4 Chablis Premier Cru og 3 Chablis Grand Cru.
Tid/sted:
Mer informasjon om programmet
De 8 vinene som skal smakes sammen med La Chablisienne:
| Chablis La Sereine | La Chablisienne | 2020 | ||
|
|
Chablis 1er Cru Montmains | La Chablisienne | 2022 | |
|
|
Chablis 1er Cru Beauroy | La Chablisienne | 2018 | |
|
|
Chablis 1er Cru Côte de Lechet | La Chablisienne | 2022 | |
|
|
Chablis 1er Cru Vaillons | La Chablisienne | 2022 | |
|
|
Chablis Blanchot Grand Cru | La Chablisienne | 2018 | |
| Chablis Les Clos Grand Cru | La Chablisienne | 2022 | ||
|
|
Chablis Chateau Grenouilles Grand Cru | La Chablisienne | 2020 |
Lørdag 7. februar 2026
Takeover event med kjøkkensjef Nicolai Lundsgaard fra Det kongelige hoff og vinprodusent Xavier Vignon fra Rhône
Nicolai Lundsgaard og Xavier Vignon vil gi oss en helaften vi sent vil glemme. Sammen med seg denne kvelden har de kokkene på Eigra. De vil servere en eksklusiv 8-retters sjømatmeny inklusive vinpakke. Vi garanterer en minnerik helaften.
Tid og sted:
Lørdag 7. februar kl. 18.30
Sted: Eigra kjøkken & Bar, Grand Hotell Egersund
Billetter:
Pris: kr 3995,- per person
Inkludert 8-retters meny med vinpakke
Kun 50 plasser (få billetter igjen)
Påmelding: arrangement@grand-egersund.no
Ved behov for overnatting, inkluder det i e-posten
Mer informasjon om programmet
Nicolai Lundsgaard er opprinnelig dansk, men har hatt Norge som sitt hjem i mange år. På disse traktene er han kjent, ettersom han har jobbet som kokk og kjøkkensjef på noen av Stavangers anerkjente restauranter; Craigs Kjøkken, Tango Bar & Kjøkken. Nå jobber han på Slottet, og er fast medlem av Det norske grillandslaget.
I tillegg får vi denne kvelden besøk av Xavier Vignon, kjent som en av stjernevinmakerne i Rhône. I 2009 ble hans Châteauneuf-du-Pape kåret til Sveriges beste – og siden den gang har det fulgt en lang rekke toppanmeldelser.
Overnatting
Har du behov overnatting i forbindelse med Egersund Sjømatfestival?
Ta kontakt med Grand Hotell:
Telefon: +47 51 49 60 60
E-post: booking@grand-egersund.no
Velkommen til Egersund
5. – 7. februar 2026