Egersunds sjømatfestival
5. – 7. februar 2026

Velkommen til Egersund Sjømatfestival

5.- 7. februar 2026

Festivalen ble arrangert for første gang i februar 2024, og er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Egersund er en av Norges største fiskerihavner, og festivalen avholdes om vinteren når sjømaten er på sitt beste. Vi lover unike smaksopplevelser med det beste havet har å by på og mye mer.

Sammen med våre samarbeidspartnere kan vi presentere et rikholdig program med blant annet mat- og drikkemesse, lunsj med havets delikatesser og Winemakers dinner. Det blir foredrag med smaking av nydelig sjømat og god drikke i form av vin, øl og sider.

Torsdag 5. februar 2026

Smakstog med
sjømat og drikke

Vi inviterer til et smakstog med spennende smaker av sjømat og med god drikke til. Deltakerne deles inn i grupper og går fra sted til sted hvor de får servert en sjømatrett, samt en enhet drikke. Ta med dine kolleger eller vennegjengen på en helaften!

Tid og sted:
Torsdag 5. februar kl. 18.00 til ca. 22:00
Pris: 1440,- + billettavgift
Oppmøte: Grand Hotell Egersund

90 billetter solgt allerede!

Mer informasjon om programmet

Det vil bli en liten quiz på hvert sted som gruppen løser i fellesskap, med premie til vinnergruppen. Hver gruppe stopper på 7 steder. Hvis en ønsker å gå sammen en gjeng, så må billetter kjøpes under et navn. Ellers mikses gruppene av arrangør.

Stasjoner: Hauen Kro, Berentsens Brygghus, Sabi sushi, Fonn Brygge, Kings & Queens, Grand Hotell Egersund, Eigra Kjøkken & Bar, Eigra Vinkjeller
Samarbeidspartnere: Norsk Fjellfisk med Sirdalsørret og Telemarksrøye, Nordic Halibut, Fondberg Beverage Group og Straen Vin.

Eiane gard

Fredag 6. februar 2026

Eksklusiv vinsmaking med Xavier Vignon

Møt stjernevinmaker Xavier Vignon fra Rhône som får toppanmeldelser fra anerkjente vinanmeldelser som Robert Parker og James Suckling. Denne kvelden får du anledning til å smake 7 av hans viner, bl.a hvite Châteauneuf-du-Pape og røde Châteauneuf-du-Pape fra årgang 1972, 1998 0g 2012. Inkludert enkel sjømat servering.

Tid/sted:
Fredag 6. februar kl.19.00
Sted: Eigra/Grand Hotell

Billetter
Pris kr. 1399 per person
Inkludert smaking av 7 viner
Inkludert enkel sjømat servering
Mer informasjon om programmet
De 7 vinene som skal smakes sammen med Xavier Vignon:
Hvite viner
Xavier Châteauneuf-du-Pape Blanc Cuvée Anonyme ØKO 2020
Xavier Châteauneuf-du-Pape Blanc de Noirs Almutia

Røde viner
Xavier Châteauneuf du Pape 1972
Xavier Châteauneuf-du-Pape 1998
Xavier Chateauneuf du Pape Rouge Cuvée Anonyme 2012
Xavier Chateauneuf du Pape La Reserve XV XVI XVII
Xavier Cornas 1994

 

Kjøkkensjef på Eigra, Sindre Hetland

Fredag 6. februar 2026

UTSOLGT – Winemakers dinner med La Chablisienne, Burgund

Opplev en helaften med det beste fra norsk sjømat paret med nydelig vin fra det kjente vinhuset La Chablisienne i Burgund.

Tid og sted:

Fredag 6. februar kl. 19.00
Pris kr 2195,- inklusiv vinpakke
Sted: Eigra kjøkken & bar
Inkludert: 6-retters sjømatmeny og vinpakke
Kun 50 plasser (UTSOLGT)

Mer informasjon om programmet

Opplev essensen av Chablis med dette ledende vinkooperativet fra denne fantastiske vinregionen. Med over 100 års erfaring leverer La Chablisienne enestående kvalitet gjennom nøye utvalgte druer og en dedikasjon til tradisjon og innovasjon.

Kvelden består av 6-retters sjømatmeny satt sammen av vår egen dyktige kjøkkensjef Sindre Hetland. I tett dialog med vinprodusenten La Chablisienne parer de mat og vin og skaper en uforglemmelig aften.

Påmelding : arrangement@grand-egersund.no 
Trenger du overnatting? Inkluder dette i e-posten

Egersund sjømatfestival

Lørdag 7. februar 2026

Mat- og drikkemesse

Velkommen til Egersund Sjømatfestival sin mat- og drikkemesse 2026! Messeområdet utvides og vil strekke seg over to etasjer. Messen er åpen for alle som er interessert i god mat og drikke. Ved kjøp av billett kan du vandre fra stand til stand og smake på delikatesser, vin, øl og sider fra Egersund Sjømatfestival sine samarbeidspartnere. 

Tid og sted:
Lørdag 7. februar kl. 12-14
Grand Hotell Egersund
Kun 200 billetter (få billetter igjen)
Aldersgrense 18 år
Pris kr 645 + billettavgift til Ticketmaster

Eiane gard

Lørdag 7. februar 2026

Eksklusiv vinsmaking med La Chablisienne

Opplev essensen av Chablis med det sammen med det ledende vinkooperativet La Chablisienne. Du får anledning til å smake 8 viner fra ulike årganger og vinmarker bl.a 4 Chablis Premier Cru og 3 Chablis Grand Cru.

Tid/sted:

Lørdag 7. februar kl.16.00
Sted: Eigra/Grand Hotell
Billetter
Pris kr. 999 per person
Inkludert smaking av 8 viner
Inkludert enkel sjømat servering
Mer informasjon om programmet

De 8 vinene som skal smakes sammen med La Chablisienne:

Chablis La Sereine La Chablisienne 2020

 

 

Chablis 1er Cru Montmains La Chablisienne 2022

 

 

Chablis 1er Cru Beauroy La Chablisienne 2018

 

 

Chablis 1er Cru Côte de Lechet La Chablisienne 2022

 

 

Chablis 1er Cru Vaillons La Chablisienne 2022

 

 

Chablis Blanchot Grand Cru La Chablisienne 2018
Chablis Les Clos Grand Cru La Chablisienne 2022

 

 

Chablis Chateau Grenouilles Grand Cru La Chablisienne 2020

Egersund sjømatfestival

Lørdag 7. februar 2026

Takeover event med kjøkkensjef Nicolai Lundsgaard fra Det kongelige hoff og vinprodusent Xavier Vignon fra Rhône

Nicolai Lundsgaard og Xavier Vignon vil gi oss en helaften vi sent vil glemme. Sammen med seg denne kvelden har de kokkene på Eigra. De vil servere en eksklusiv 8-retters sjømatmeny inklusive vinpakke. Vi garanterer en minnerik helaften.

Tid og sted:
Lørdag 7. februar kl. 18.30
Sted: Eigra kjøkken & Bar, Grand Hotell Egersund

Billetter:
Pris: kr 3995,- per person
Inkludert 8-retters meny med vinpakke
Kun 50 plasser (få billetter igjen)
Påmelding: arrangement@grand-egersund.no
Ved behov for overnatting, inkluder det i e-posten

Mer informasjon om programmet

Nicolai Lundsgaard er opprinnelig dansk, men har hatt Norge som sitt hjem i mange år. På disse traktene er han kjent, ettersom han har jobbet som kokk og kjøkkensjef på noen av Stavangers anerkjente restauranter; Craigs Kjøkken, Tango Bar & Kjøkken. Nå jobber han på Slottet, og er fast medlem av Det norske grillandslaget.

I tillegg får vi denne kvelden besøk aXavier Vignon, kjent som en av stjernevinmakerne i Rhône. I 2009 ble hans Châteauneuf-du-Pape kåret til Sveriges beste – og siden den gang har det fulgt en lang rekke toppanmeldelser.

Overnatting

Har du behov overnatting i forbindelse med Egersund Sjømatfestival?

Ta kontakt med Grand Hotell:
Telefon: +47 51 49 60 60
E-post: booking@grand-egersund.no

Velkommen til Egersund
 5. – 7. februar 2026